Over de Rode Loper

Op zaterdag 12 december 2020 organiseren wij voor het 4e jaar de Nierstichting Rode Loper. We doen dit anders dan andere jaren. Dat heeft natuurlijk alles met de coronapandemie te maken. Om het wandelevenement deze winter toch veilig door te laten gaan, bedachten we een alternatieve vorm: walking apart together!

Stappen maken voor de genezing van nierziekten
Een nierziekte zet het leven van veel nierpatiënten stil. Daar doet de dreiging van COVID nog eens een schepje bovenop. Door mee te wandelen met de Rode Loper draag je bij aan de genezing van nierziekten. En dat is nu misschien wel harder nodig dan ooit.

Voor wie maak jij stappen?
Misschien ken jij iemand met een nierziekte waar jij stappen voor wilt maken. Alleen, of met een team van vrienden of familie. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niemand kent die aan een nierziekte lijdt. Wandel dan mee voor álle nierpatiënten in ons land.

Sponsoren vinden
Laat je je als deelnemer sponsoren voor de kilometers die je loopt, dan draag je nog eens extra bij aan de genezing van nierziekten. Vraag familie, vrienden en kennissen om jou hierbij te helpen. Schroom niet om ook collega’s, buren en clubgenoten als sponsor te benaderen. Support komt soms uit onverwachte hoek. Met slimme tips, die je van ons krijgt, gaat dit je zeker lukken!

Wandelen als team
Het is ook mogelijk als team mee te wandelen. Bij een groot team geldt: wandel volgens de richtlijnen van het RIVM. Je kunt ook een team vormen met vrienden en familie, verspreid over het land. Iedereen wandelt dan vanaf zijn of haar locatie voor hetzelfde team.

Route en afstand
De route bepaal je helemaal zelf. Met de app e-Routes kies je eenvoudig een wandelroute bij jou in de buurt. Wil je je wandeling via Strava bijhouden? Koppel dan je actiepagina aan je account.
Ook de afstand mag je zelf kiezen. Wandel je liever meer of minder dan 3, 5 of 10 kilometer? Kies dan bij ‘afstand’ voor de optie ‘anders’ en vul bij 'Prestatie' het gewenste aantal kilometers in.

Programma
Om toch een beetje samen te zijn krijg je een voorprogramma aangeboden. Dit gebeurt via een livestream. Wat je allemaal te zien krijgt, houden we nu nog even geheim. Aansluitend is er een startschot, waarna deelnemers tegelijkertijd aan hun wandeling beginnen.

Algemene informatie

Datum    12 december 2020
Locatie    Vanuit de eigen omgeving
Aanvang    18:30 uur livestream open
Startschot    19:00 uur startschot en start wandeling
Kosten    €10 deelname p.p., gezinsticket (tot 6 personen) €30
Dresscode    Rode kleding of een rood detail (geen must, wel leuk)

 

 

 

 


Als deelnemer krijg je
- Een link naar de livestream voor de aftrap van de wandeling met muziek, verhalen en het startschot om 19.00 uur (link wordt gestuurd naar het mailadres van aanmelding)
- Een Rode Loper button met LED lichtje
- Een medaille als aandenken
- En voor de kinderen Nier en Noor kleurplaten

Ik doe mee