Programma

Julia van Helvoirt

In 2017 won Julia het 6e seizoen van Idols. Sindsdien timmert de 24-jarige Tilburgse hard aan de weg als singer-songwriter. Met haar prachtige hese stem zingt ze voornamelijk Nederlandstalige liedjes.

Julia opent de Nierstichting Rode Loper met een optreden in de St. Joriskerk.

Soep van Rudolph van Veen

Meesterkok Rudolph van Veen is ambassadeur van de Nierstichting. Rudolph: ‘Als ambassadeur van de Nierstichting wil ik mensen laten ervaren hoe smakelijk het kan zijn om met minder zout te koken’.

Tijdens de Nierstichting Rode Loper deelt hij zijn heerlijke groentesoep uit aan alle deelnemers.

Tommy Zonneveld

In 2014 kreeg Tommy acute nierfalen. De geboren theatermaker heeft zijn ziekte kunnen omzetten in prachtige liedjes en ontroerende maar komische cabaretstukken. In 2018 ontving hij de nier van zijn adoptievader. Sindsdien gaat het stukken beter met de Tommy en heeft hij weer energie om op te treden.

Je ziet Tommy langs de route van Nierstichting Rode Loper met zijn cabaretvoorstelling ‘Eindelijk Thuis’.

Lampion knutselen

Kinderen kunnen tussen 18:00 – 19:00 uur een lampion knutselen in de St. Joriskerk. Deze kunnen ze tijdens de wandeling vasthouden en zo Amersfoort verlichten. De lampion is natuurlijk ook leuk voor Sint Maarten op 11 november!

Gedenken onder de Koppelpoort

Onder de monumentale Koppelpoort van Amersfoort is er een mooie plek ingericht om dierbaren te gedenken. Terwijl je luistert naar muziek, kun je een moment nemen om herinneringen op te halen of in stilte te herdenken.